اینورتر پکیج برق خورشیدی متصل به شبکه و مجزا از شبکه

اینورتر خورشیدی


اینورتر یکی از مهم ترین قطعات هر پکیج برق خورشیدی است. با استفاده از اینورتر برق خروجی باتری به برق شهر تبدیل می شود که می توان با استفاده از آن تجهیزات الکتریکی معمول خانگی و صنعتی مانند یخچال، تلوزیون، پمپ و غیره را برق رسانی نمود. همچنین در پکیج برق خورشیدی متصل به شبکه که به آن نیروگاه خورشیدی نیز گفته می شود، از اینورتر برای تبدیل برق خروجی سیستم به برق قابل تزریق به شبکه استفاده می شود.بنابر این اینورتر خورشیدی را می توان به دو گروه کلی متصل به شبکه ( ON-GRID ) و مجزا از شبکه ( OFF-GRID ) تقسیم بندی نمود. از نوع اول یعنی اینورتر های متصل به شبکه در نیروگاه های خورشیدی استفاده می شود و خروجی آن را می توان به راحتی به شبکه برق شهر متصل نمود. اما اینورتر های نوع دوم مخصوص برق رسانی در سیستم های خورشیدی مجزا از شبکه هستند و خود به دو گروه تمام سینوسی و شبه سینوسی تقسیم بندی می شوند.

اینورتر تمام سینوسی خروجی فوق العاده صاف و کاملا شبیه به برق شهر دارد و به راحتی می توان با آن تمامی وسایل الکتریکی را تغذیه نمود اما نوع دوم یعنی شبه سینوسی، همانطور که از نام آن پیداست خروجی شبیه به برق شهر دارد و برای تغذیه تجهیزات الکتریکی خاص مانند کامپیوتر ها و تجهیزاتی الکتریکی مانند موتور ها استفاده نمی شود. از این اینورتر می توان برای مصارف روشنایی، گرمایشی و ... استفاده نمود.به طور کلی ساختار اینورتر های متصل به شبکه و مجزا شبکه با همدیگر تفاوت چندانی ندارد اما در اینورتر های متصل به شبکه یه واحد کنترلر نیز وجود دارد که وظیفه آن کنترل خروجی پنل و تطبیق آن با ورودی اینورتر است .

گفتنی است انتخاب درست اینورتر در هر پکیج برق خورشیدی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا وسایل الکتریکی به صورت مستقیم به آن متصل می شوند و در نتیجه در صورتی که خروجی اینورتر به اندازه کافی قوی نباشد می تواند برای تجهیزات الکتریکی مشکل آفرین باشد. همچنین خروجی اینورتر های مجزا از شبکه را تا اندازه ای بالاتر در نظر می گیرند زیرا برخی از وسایل الکتریکی مانند یخچال دارای جریان استارت هستند که این خود موجب افزایش توان مصرفی و افزایش بار در خروجی اینورتر می شود.

بازگشت به صفحه اصلی بازگشت به صفحه مقالات

تماس با ما